2016 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Stiklo graviravimas lazeriu

Visada yra daug kalbėti parodų ir seminarų apie naudojant CO2 lazeriu pažymėti stiklą. Kartais pateikta informacija yra tiksli ir kartais pardavėjai gauti šiek tiek nunešė su savo reikalavimus. Šis straipsnis yra skirtas pasidalinti savo beveik 15 metų patirtį, ką lazeriai bus ir nebus, dirbant su stiklu daryti. Tiems naujokas lazeriai, aš taip pat mesti keletą patarimų apie tai, kaip gauti geriausius rezultatus.
     Kiekvienas iš lazerio tipas darbai tam tikru dažniu. Tai dažnio diapazonas (bangos pagaminto iš lazerio šviesos) nustato kas lazeris bus ir nebus sumažinti. YAG lazerio gali veikti vienodai su CO2, bet dėl ​​to, kad dažnis yra skirtingas, tai turės įtakos medžiagų visiškai kitaip. Yra bet kurį iš skirtingų dažnių, naudojamų lazerių numeris ir kiekvienas nustato tai, ką geriausiai.



     Pavyzdžiui, iš mažo galingumo CO2 lazeriu, kaip kad naudojami graviravimas pramonei dažnis apsaugo ją nuo žymėjimo metalo bent daugeliu atvejų. Ji labai gerai su dauguma "natūralus" medžiagų, tokių kaip kamštienos ir medienos ir ji gerai su akrilo ir kai plastikų. Kiti lazeriai, pavyzdžiui, YAG ar vanadato atlikti prastai su šių medžiagų, bet neturiu jokių problemų ženklu daug metalų.



2 Paveikslas: Šiuo perdėtas iliustracijoje matote tarp sklandžiai krašto smėliavimo apdorojimo vs nuskuręs krašto išdeginti lazeriniu stiklo skirtumas.


3 paveikslas: Kai graviravimas ant stiklo galite gauti nenuosekli spalvą, jei objektyvas yra neteisingai orientuota, kaip matyti čia eglutę.

    Kadangi stiklas yra "natūralus" medžiaga (tai yra, jos pagrindiniai elementai iš prigimties), galima būtų pagalvoti CO2 lazeris būtų graviruoti stiklo gana gerai. Ironiška, tai tikrai nėra graviruoti stiklo ne visi, bet tai bus ženklas, kad ir su tuo prieštarauja, mes pradėsime suprasti, kaip CO2 lazerio spindulys sąveikauja su stiklu.
     Be svarbiausio terminų, stiklas gaminamas kaitinant silicio (smėlis). Kai šildomas pakankamai karštas, silicis tirpsta ir tampa stora, žąsis skystis. Tai tada gali būti pilamas į formas arba pučiamas rankiniu būdu. Kaip išlydyto stiklo vėsina, jis lieka skaidrus. Norėdami pridėti jėgų ar spalvą prie stiklo, pridedami kiti elementai. Tai dažnai yra metalų, tokių kaip švinas, cinkas, kobaltas ar net gryno aukso. Be švino, didelė suma gali būti įtraukta į stiklo nekeičiant stiklo skaidrumą, kaip jūs galite pamatyti 24% kristalų švinu. 24 ct aukso, kita vertus, sukelia unikalų spalvos stiklo vadinamas spanguolių.
     Suprasti šį procesą dalį svarbu lazerinių vartotojams, nes, kaip visi patyrę lazeriniai vartotojai žino, jūs negalite pažymėti metalas su CO2 lazerio ir tai kaip tiesa, kai metalas yra išlydytas (stiklo), nes tai yra, kai metalas yra lapas forma.
     Taigi, iki šiol, mes sužinojome, kad CO2 lazeriai negali graviruoti stiklo, nei jie gali susidoroti su metalo kiekis stiklo, tačiau mes visi matė stiklo elementus pažymėtos lazeriu. Ką daryti?
     Tai tikrai ne tiek, kiek paradoksas, kaip gali pasirodyti. Prisiminkite, kaip stiklas gaminamas? Silicio yra kaitinamas iki 2000 m ?? <arba daugiau, kol ji tampa išlydyto. Tai tada išbraukti iš savo orkaitę ir manipuliuoti tam tikru būdu. Ši pristato du dalykus į stiklinę už jos pagrindinius elementus: orą ir drėgmę.
     Tai oro ir drėgmės, kad yra įstrigę per stiklą, kuris leidžia lazerinio ženklinimo įmanoma su CO2 lazeriu.
     Kaip lazerio spindulys atsimuša į stiklą, jis įkaista stiklo elementus, įskaitant silicio ir metaliniu turiniu, bet nė vienas iš šių elementų bus reaguoti į santykinai mažos ugnies ir dažnumo CO2 lazeriu. Ką reaguoti yra oro ir drėgmės uždaryti tarp silicio dioksido ir metalo elementų. Tiek vandens ir oro išsitempia šildomas. Nes pats stiklas yra gana standus, kai molekulių stiklo yra šildomi tol, kol jie plėstis, kažkas turi duoti, kad būtų galima plėtra. Tai sukelia mikroskopinių kaulų lūžių stiklo, ypač stiklo paviršiaus. Būtent šis Čiping ar trūkinėja, kad mes matome, kaip graviravimas.
Straipsnis primityviu būdu verstas iš anglų kalbos ir paimtas: engraversjournal.com

Taip pat skaitykite:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.